Hejsan! 

 
Mitt namn är Hanna Berlin och jag driver en nystartad verksamhet där jag främst riktar in mig på att ta emot hästar som behöver en andra chans, jag rider även in och utbildar hästar åt kund. Till mig kommer hästar som är grovt vanvårdade, misskötta och som inte allt för sällan varit misshandlade i sitt tidigare hem. Hästarna är oftast otroligt magra, har svårt att tugga på grund av bland annat vassa tänder, är extremt rädda och saknar helt förtroende för människan. Hästarna är sällan vaccinerade och har oftast inte någon veterinärvårdsförsäkring. 

 

Hos mig får hästarna äta upp sig. De får bygga upp sitt självförtroende och självkänsla. Hästarna lär sig på nytt att det faktiskt går att lita på människan. De får lära sig leva i en harmonisk flock där de går ute dygnet runt året om i stora kuperade hagar med massor av träd och buskar att klia sig på. Hagarna angränsar till en stor sjö där de har naturligt vatten större delen av året. På vinterhalvåret har de, i vinterhagen, tillgång till en stor uppströdd ligghall med betongplatta utanför, för att det inte ska bli upptrampat. De får fri tillgång på hösilage, mineraler, foderkalk och salt då det oftast är detta som saknas hästarna när de kommer till mig 

 

Under sommaren går de i stora hagar med massor av bete. Beroende på individer har vi både magrare och kraftigare beten. De flesta hagar angränsar till en sjö så hästarna har alltid tillgång till friskt vatten. 
Hästarna får rehabiliteras i sin egen takt. Vissa går enbart i hagen medan andra jobbas med både från backen och uppsuttet.  Allt är individuellt och varje häst får ett eget upplägg som passar denne bäst.  

Jag har bra samarbete med både equiterapeut, veterinär och hovvårdare. 
Jag strävar efter friska, välmående och levnadsglada hästar som ska få ett eget föralltidhem när de är färdiga hos oss. 
För att hästarna inte ska hamna hos fel människor igen så har jag som policy att varje individ ska få komma till sitt blivande hem på foder under 3-6 månader innan köp sker. Vid fodertidens början läggs en handpenning på hästen som inte återfås vid ånger. Denna summa kommer direkt in på hästarnas veterinärvårdskonto. 

 

Eftersom denna verksamhet har mer utgifter än inkomster så söker jag nu efter sponsorer. Jag är tacksam över allt jag kan få oavsett om det handlar om ekonomiskt bidrag, rabatter, utrustning till hästarna stallet eller hagen, foder eller tjänster. 


Idag har vi en som sponsrar oss med marken hästarna går på. Utan denna sponsor hade detta aldrig kunnat ske så ett stort TACK till Tetta Wedendal i Tomtaholm (www.lantkompaniet.se)! Vi har även fått förmånen att Hästbutiken i Viken skänkt oss lite kraftfoder och www.jumpnet.se med lite utrustning till hästarna. Vi tackar även EnglunDesign som sponsrat oss med dekaler till bil och transport så vi syns ute på vägarna. Vi har även äran att bli sponsrade av en fantastisk veterinär vid namn Carolina Leijonflycht, www.Macavalo.se. Carolina tar emot hästar, hundar och katter i sin vård. Carolina med sin make Mats Leijonflycht sponsrar oss med 20% rabatt på all veterinärvård! De har även sponsrat oss med lite tillskottsfoder och det tackar vi för!

 


Om det finns sponsorer som vill vara med och hjälpa dessa stackars hästar så kommer jag kunna ta in fler och fler individer på samma gång. Jag är glad för alla bidrag Ni vill ge. Jag är öppen för allt som gynnar hästarna, så bli sponsor nu och bidra till att fler hästar kan få ett bra liv!


 
Med vänlig hälsning


Hanna Berlin 
telefon nr: 0708-265241 
epost: rosablommor@gmail.com  
hemsida: www.anewchance.se
 
Swish: 0708-265241 
Kontonummer: 8480-6. 934 593 975-6