Köpa häst av oss

 

Vill du köpa häst av oss? Då måste du uppfylla våra kriterier. Vi kommer att ta en kreditupplysning på dig som köpare om vi finner det nödvändigt för att se så att du inte har några betalningsanmärkningar och sköter din ekonomi som du ska. Vi vill gärna se en årsredovisning av din inkomst alternativt papper på fast anställning, även där för att kunna garantera oss om att du som köpare har råd att hålla en häst.

Vi kräver referenser från minst en utbildad hästmänniska såsom veterinär, hovslagare, stallägare eller liknande. Vi godkänner inte någon släkting eller vän som referens utan det skall vara utomstående som kan garantera att du som köpare kan det du säger dig kunna och ser till hästens bästa.

Vi tar en handpenning på 1500 kr oavsett häst som inte återfås vid ånger.*

Om allt känns bra för båda parter så kommer köparen att få ha hästen på prov* i 3-6 månader beroende på häst och vad vi kommer överens om. För att få ta hem hästen på prov skall hela köpeskillingen vara betald. Vi skriver kontrakt under prövotiden. När prövoperioden är slut så skrivs ägarbyte under av båda parter om allt fungerar bra.

Vid ånger av köp* skall hästen tillbaka till säljaren på köparens bekostnad. All utrustning etc. som skickades med hästen till köparen skall följa med hästen vid återlämnandet. Om utrustning fattas skall värdet av utrustningen dras av på köpeskillingen som återbetalas till köparen (minus handpenningen) inom 5 arbetsdagar från att hästen anländer hos säljaren.

Om hästen far illa, vantrivs eller på annat sätt missköts hos köparen får säljaren omedelbart hämta hem hästen på köparens bekostnad. Kräver hästen veterinärvård på grund av misskötsel eller vanvård som köparen eller någon i dennes närhet orsakat kommer kostnaderna för veterinär dras av från köpeskillingen. Alltså kommer köparen få tillbaka pengarna som blir över efter att handpenningen, transporteringen av hästen samt veterinärvården är betald*.

Alla hästar som säljes av A new Chance är vid försäljning veterinärbesiktade, tänderna är kollade och fixade vid behov. De är avmaskade, alla papper är i ordning och de är även genomgågna av equiterapeuten/massören. Alla hästar säljes med nyverkade/nyskodda hovar.

 

Hästar som säljes via förmedling är det ägaren som ställer kraven.

 

*Gäller endast verksamhetens egna hästar, ej hästar som säljes via förmedling om inget annat meddelas i annonsen.

 

Hästar till salu

 

SÅLD!

~ Säljes via förmedling ~

Namn: Fia

Kön: Sto

Född: 2011

Mankhöjd: Ca 150-155 cm

Ras: Nordsvensk/Varmblod

E: Utini Broline   U: Linda

Ägare: Mikaela Wallman

 

Om hästen:
Fia är en trevlig häst med ett bra psyke. Hon är snäll som en nallebjörn men kan vara väldigt bestämd. Hon behöver en bestämd hand som har tydliga fasta regler dag ut som dag in, annars kan hon försöka bestämma över dig istället.

Fia är en tjej som älskar att få hitta på nya saker. Hon är väldigt lättlärd och positiv till arbete både från marken och från ryggen. Hon är van vid att stå både på box och i spilta. Har även tidigare gått på lösdrift, men kan inte riktigt koppla av där så hon trivs bäst att stå inomhus under nätterna.

Fia är en väldigt lättfödd tjej så hon behöver väldigt lite mat och mycket motion för att inte bli överviktig.

Hon har idag lite för mycket överskottsenergi då hon inte varit igång på några månader och kan då hoppa till för "farliga" saker som normalt sett inte är läskiga alls.

Skadehistorik:

Fia har ingen skadehistorik mer än komplikationer vid förlossningen som ung. Ingenting hon har några mén av.

Utbildningsnivå:

Fia är idag riden i alla gångarter men galoppskänkeln sitter inte än. Hon är helt grön i ridningen och behöver vidareutbildas vilket hon kommer göra under tiden hon står här. Fia kan busa till det med något bocksprång i galoppen men inget mer. Även barn kan rida på henne utan problem.

Pris: 20 000:- utan utrustning och 25 000:- med utrustning.

 

 

 

 

~ Snart till salu ~

Namn: Bearzanzi

Kön: Valack

Född: 2008-04-30

Mankhöjd: 174 cm

Ras: Varmblodig travhäst

E: Banker Hall (US)   U: Zanzibar Linda

Ägare: Hanna Berlin

 

Om hästen:

Bearzanzi, eller Berra som han kallas till vardags kom hit 30/1-17 för fortsatt rehabilitering och senare försäljning. Berra är en supersnäll valack på 9 år. Han går med på precis allt du ber honom om. En klok häst som är väldigt lättlärd. Han är fyrgångare och töltar gärna. Inte särskilt hög i rang men är en väldigt lekfull grabb i hagen. Fungerar bra både på lösdrift och på box. Inga problem att låta barnen hålla på under magen eller vid benen. Han står blixtstilla så länge barnen är i närheten. Är aldrig elak och skulle aldrig ens drömma om att göra något dumt mot varken dig eller hästarna i hagen. En häst som blir vad du gör honom till!

Han har tidigare gått på travet men har absolut ingen tävlingsinstinkt kvar utan är lugn men framåt vid ridning.

Skadehistorik:

Vad vi vet så har han ingen direkt skadehistorik mer än lite sår efter att hagkompisen varit taskig.

Utbildningsnivå:

Är inte utbildad ridmässigt alls. Har sprungit på travet innan han kom till förra ägaren så han är inkörd. Är än så länge inte körd här, men det ska vi prova så fort han satt lite mera hull på kroppen. Vid försäljning kommer han minst att vara riden i alla gångarter.

Pris:

 

~ Säljes via förmedling ~

Namn: Frida

Kön: Sto

Född: 2013

Mankhöjd: 153 cm

Ras: Halvblod Nordsvensk/Varmblod

E: Winston   U: Fia (se ovan)

Ägare: Janne Löwgren

 

Om hästen:

 

 

Skadehistorik:

Ingen skadehistorik.

Utbildningsnivå:

Under inridning.

Pris: 20 000:-

 

 

 

~ Säljes via förmedling ~

Namn: Chainy Bright Light

Kön: Sto

Född: 2008

Mankhöjd: 158 cm

Ras: Arabiskt fullblod/Varmblod

E: Mc Attracktion ox   U: Wilma Casting

Ägare: Janne Löwgren

 

Om hästen:

 

 

Skadehistorik:

Ingen skadehistorik.

Utbildningsnivå:

Under inridning.

Pris: 20 000:-

 

 

~ Säljes via förmedling ~

Namn: Sladden

Kön: Valack

Född: 2012

Mankhöjd: 150 cm

Ras: Nordsvensk/Varmblod

E: Bolt   U: Wilma Casting

Ägare: Janne Löwgren

 

Om hästen:

 

 

Skadehistorik:

Ingen skadehistorik.

Utbildningsnivå:

Under inridning.

Pris: 20 000:-

 

 

~ Säljes via förmedling ~

Namn: Bolt

Kön: Valack

Född: 2009

Mankhöjd: 160 cm

Ras: Nordsvensk/Varmblod

E: Utini Broline   U: Linda

Ägare: Janne Löwgren

 

Om hästen:

 

 

Skadehistorik:

Ingen skadehistorik.

Utbildningsnivå:

Riden men ej utbildad.

Pris: 25 000:-